Összefoglaló

A hallókészülékek sípolásának legfőbb okai

  • nem megfelelőek a fülillesztékek
  • a szilikoncső eltömődött
  • nem megfelelő a készülék beállítása
  • elzáródott a hallójárat
Sípoló hangot okozhat az, ha a fülilleszték formája nem megfelelő vagy nem illeszkedik a hallójárathoz. A hallókészülék felfogja a fülillesztékből távozó hangot, majd a belső mikrofon telítettségig fokozatosan felerősíti azt. Így jön létre a „visszaverődésnek“ is nevezett, jellegzetes sípoló hang. A probléma megoldásához ellenőriztesse vagy cseréltesse ki a fülillesztékeket a Geers audiológusaival.

Eltömődött hangvezető cső

Ha eltömődött a hallókészülékhez csatlakoztatott illeszték csöve, a készülék nem továbbítja megfelelően a hangot, ami kellemetlen sípolást okozhat. A cső alapos tisztítása vagy cseréje érdekében forduljon a Geers halláscentrumokhoz.

Nem megfelelő beállítások

A sípolást az is okozhatja, hogy nem megfelelően van beállítva a hallókészülék. Audiológusa ellenőrizheti, hogy megfelelőek-e a készülék beállításai, és szükség esetén módosíthatja azokat.

Elzáródott a hallójárat

A sípoló hangot a hallókészüléktől független egyéb tényezők is okozhatják. Például a hallójáratban kialakult fülzsírdugó is előidézhet sípolást. A fülzsírdugó eltávolítása érdekében forduljon háziorvosához vagy fül-orr-gégészhez.

Megoldások

Ha hallókészüléke sípoló hangot ad ki, ne viselje tovább, ne hagyja figyelmen kívül, hanem hárítsa el a problémát Megoldást jelenthet a problémára a visszacsatolásgátló rendszer, ami ma már minden hallókészülékünkben megtalálható, és amely hatékony segítséget jelent a nemkívánatos sípoló hang visszaszorításához.

Az okok és a lehetséges megoldás megtalálása érdekében forduljon az Önhöz legközelebb található Geers halláscentrumhoz. Egy alaposabb vizsgálatot követően a Geers szakemberei megkeresik a probléma okát és segítenek annak megoldásában.