Ugrás a tartalomra

Keresés űrlap

Header content block

06 80 182 182

  • Alpine MotoSafe
  • Alpine MotoSafe

Alpine MotoSafe - Szűrős füldugó motorosoknak

A MotoSafe füldugó megszünteti a kellemetlen szélzajt, így jobban hallhatóvá válik a forgalom zaja (pl. mentő sziréna), a motorhang, a kommunikátor, hiszen nem lesz, ami elnyomja a biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen hangokat. Fejlesztésekor különleges figyelmet fordítottak arra, hogy bukósisak viselése esetén is szinte észrevétlen maradjon: kényelmesen illeszkedik a hallójáratba, ezért szűk sisak alatt sem jelentkezik kellemetlen nyomás még hosszabb túrák alkalmával sem.

A motoros hallására a motorzaj mellett a szélzaj jelenti a legnagyobb veszélyt. Nagyobb sebesség esetén a szélzaj teljesen elnyomhatja a forgalom, a motor, a kommunikátor hangját. Amellett, hogy ez a monoton zaj könnyen koncentrációs problémákhoz vezethet, sokkal lassabban reagálunk a veszélyhelyzetekre, mivel nem halljuk meg azok forrását.

A biztonságos hangnyomás szint, aminek hosszútávon kitehetjük a hallásunkat 85 decibel. Vizsgálatok szerint bukósisakban a szélzaj hangereje messze meghaladja ezt az értéket, ezért egy rövid út alatt is nagy veszélynek tesszük ki hallószerveinket.

Sebesség  

Szélzaj hangereje  

max. így tölthető idő

100 km/h

94dB

15 perc

120 km/h

98dB

7 perc

140 km/h

102dB

3 perc

  • Kiszűri a monoton szélzajt, ezért jobban hallható lesz a forgalom, a motorhang, a kommunikátor (nem lesz, ami elnyomja ezeket a hangokat)
  • Átengedi a forgalom, a motor és a kommunikátor hangját (így meghalljuk a szirénát, nem kell maximális hangerőre tekerni a kommunikátort, GPS-t, rádiót)
  • Megelőzi a fülzúgást, fülsípolást
  • A fül szellőzik, így nem kelti elszigeteltség érzését
  • Kényelmes viselet bukósisak alatt is

Ossza meg ismeröseivel: